Seinähyllyköt 5020
Seinähyllyköt valmistetaan asiakkaan mittojen mukaan Teknisissä tiedoissa olevien mittatietojen rajoissa.
Hyllyköissä on portaaton korkeudensäätö. RST-hyllyvaihtoehdot ovat tasohylly ja reikälevyhylly, sekä säleritilähylly.
Seinähyllyköt valmistetaan asiakkaan mittojen mukaan Teknisissä tiedoissa olevien mittatietojen rajoissa.
Hyllyköissä on portaaton korkeudensäätö. RST-hyllyvaihtoehdot ovat tasohylly ja reikälevyhylly, sekä säleritilähylly.
Seinähyllyköt valmistetaan asiakkaan määrittelemän hyllypituuden mukaan, yli 2800 mm pituiset hyllyköt valmistetaan useammasta osasta. Hyllypituus määrittää seinäkiskojen ja hyllykannakkeiden määrän.
Hyllyjen vakioleveydet ovat 250, 300, 350 ja 400 mm. Näitä leveämpien hyllyjen kohdalla suosittelemme lattiahyllykköä. Hyllykannakkeita on saatavana järeämpää mallia silloin, mikäli hyllylle tulee enemmän kuormaa kannatettavaksi.
Hyllyä tilatessa on hyvä varmistaa hyllyn mitat (pituus x leveys x korkeus) ja hyllytasojen tyyppi. Vakioleveydet ovat 250, 300, 350 ja 400 mm. Hyllykannakkeita on saatavana järeämpää mallia silloin, kun hyllylle tulee enemmän kuormaa kannatettavaksi. Jos ennalta tiedetään, että hyllyille on tulossa enemmän kuormaa kannattaa siitä mainita tilausvaiheessa.
Pesu
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.
Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.
Puhdistusaineet
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.
Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.
Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.
Desinfiointi
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.
Puhdistuksen jälkikäsittely
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.
Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.