, , ,

Seinähyllyköt

Kuvaus

Seinähyllykkö 5020

Seinähyllyköt valmistetaan asiakkaan mittojen mukaan Teknisissä tiedoissa olevien mittatietojen rajoissa. Hyllyköissä on portaaton korkeudensäätö ja RST-hyllyvaihtoehdot ovat tasohylly ja reikälevyhylly. Seinähyllykköön on saatavana myös säleritilähylly.

Tuotekortti ja tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Mallit
5020 Seinähyllykkö

Materiaalit
Ruostumaton teräs AISI 304 (vakio)
Saatavana myös HST AISI 316
5020 seinäkisko eloksoitu alumiini

Vakiopituudet
Yhden yksikön maksimipituus 2800 mm

Vakiosyvyydet
250, 300, 350, 400 ja 500 mm

Seinäkiskojen pituudet
300, 600, 900, 1200, 1600, 2000 mm

Hyllyvaihtoehdot
Tasohylly, reikälevyhylly, säleritilähylly

Korkeussäätö
Portaaton

Asennus
Seinäkiskoilla ja kannattimilla

Valmistaja
Kavika HealthCare Oy, Mursketie 6, 15860 Hollola
contact@kavikahealthcare.fi, www.kavikahealthcare.fi

Suunnittelijalle

Seinähyllyköt valmistetaan asiakkaan määrittelemän hyllypituuden mukaan, yli 2800 mm pituiset hyllyköt valmistetaan useammasta osasta. Hyllypituus määrittää seinäkiskojen ja hyllykannakkeiden määrän.

Hyllyjen vakioleveydet ovat 250, 300, 350 ja 400 mm. Näitä leveämpien hyllyjen kohdalla suosittelemme lattiahyllykköä. Hyllykannakkeita on saatavana järeämpää mallia silloin, mikäli hyllylle tulee enemmän kuormaa kannatettavaksi.

Ostajalle

Hyllyä tilatessa on hyvä varmistaa hyllyn mitat (pituus x leveys x korkeus) ja hyllytasojen tyyppi. Vakioleveydet ovat 250, 300, 350 ja 400 mm. Hyllykannakkeita on saatavana järeämpää mallia silloin, kun hyllylle tulee enemmän kuormaa kannatettavaksi. Jos ennalta tiedetään, että hyllyille on tulossa enemmän kuormaa kannattaa siitä mainita tilausvaiheessa.

Huollosta ja käytöstä

Pesu
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

Puhdistusaineet
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

Desinfiointi
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

Puhdistuksen jälkikäsittely
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Scroll to Top