,

Kaatoaltaat

Kuvaus

Kaatoallas 3180 on seinään kiinnitettävä, reunahuuhtelulla varustettu allas, joka sopii hyvin laboratorioiden eritteiden ja pienten kudoskappaleiden huuhtomiseen viemäriin. Allas huuhdellaan painonappihanan avulla.

Altaat 3181 ja 3182 on tarkoitettu asennettavaksi allas-, työpöytä- tai vetokaappitasoon. Mekaanisen huuhtelun ohella voidaan käyttää kosketusvapaata mekanismia.

Nesteille ja suuremmille kiinteille viemärikelpoisille jätteille suositellaan kaatoklosettia.

Tuotekortti ja tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Mallit
3180 Kaatoallas painonappihuuhtelu
3181 Pöytään asennettava kaatoallas painonappihuuhtelu
3182 Pöytään asennettava kaatoallas kosketusvapaa huuhtelu

Materiaali
Haponkestävä teräs AISI 316

Mallien altaan mitat (leveys x syvyys x korkeus)
3180 400x400x270 mm
3181 Ø250×300 mm
3182 Ø250×300 mm

Varusteet
3180 saranoitu astiaritilä
3181 saatavana irtokansi
3182 saatavana irtokansi
Muovinen hajulukko

Liitännät
Kylmävesiliitäntä DN15-liitos (4,0–8,0 bar paine)
3180: viemäriliitäntä DN70
3181 ja 3182: 1 ½ tuuman ulkokierre

Huuhteluventtiili
Mallista riippuen
Käsikäyttöinen Franke Aqualine AQRM464
Kosketusvapaa Franke Protronic AQUA402

Asennus
3180 asennuskorkeus: yläkannakkeet (2 kpl) noin 900 mm (kiinnitysväli 180 mm), alakannake 320 mm yläkannakkeiden alapuolella keskellä
seinäkiinnitys ruuveilla
vesi- ja viemäriliitännät

Valmistaja
Kavika HealthCare Oy, Mursketie 6, 15860 Hollola
contact@kavikahealthcare.fi, www.kavikahealthcare.fi

Suunnittelijalle

Kaatoaltaaseen tuodaan kylmävesi DN15 liitoksella ja poisto kytketään DN70 viemäriin.

Ostajalle

Varmista kaatoaltaan käyttötarkoitus ja ota yhteys myyntiimme niin autamme sinua oikean mallin valinnassa.

Huollosta ja käytöstä

Pesu
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

Puhdistusaineet
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

Desinfiointi
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

Puhdistuksen jälkikäsittely
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Scroll to Top