Yritys

Kavika HealthCare –
ratkaisuja, jotka kestävät aikaa

Kavika HealthCare Oy:ssä luomme ja toimitamme toiminnallisia ja esteettisiä kiintokalusteita sekä vaunuja terveydenhuoltoon – sairaaloihin, puhdastiloihin ja laboratorioihin. Kehitämme osaamistamme ja tunnistamme asiakkaidemme toimintamallit etenkin leikkaussaleissa, välinehuollossa & steriilivarastoissa, puhdastiloissa sekä patologian osastoilla. Olemme tuotteidemme kautta edistämässä ihmisten hyvinvointia. Korkea laatu, toimiva muotoilu, hygieenisyys ja turvallisuus ovat meille tärkeitä arvoja.

Tuotteiden suunnittelussa lähtökohtana ovat aina asiakkaan tarpeet ja mahdollisimman käytännön läheinen ratkaisutapa. Ammattitaitomme näkyy lopputuotteiden tarkkuudessa, kestävyydessä ja loppuun asti ajatelluissa yksityiskohdissa. Panostamme kestäviin ratkaisuihin, korkeaan laatuun, toimivaan muotoiluun, hygieenisyyteen ja turvallisuuteen. Käyttämämme 100 % kierrätettävä ruostumaton ja haponkestävä teräs soveltuu erinomaisesti kohteisiin, jotka on suunniteltu elinkaarimallia silmällä pitäen. Kehitämme materiaalivalikoimaa ruostumattoman teräksen rinnalla luoden uusia tuotekonsepteja kohdemarkkinalle. Ratkaisujen vakiointi ja mittatilaustyö tukevat toisiaan.

Historia

Perustajat Kallio, Virtanen ja Kavonius

Sodan runteleman Suomen jälleenrakentamisen aikaan toukokuussa 1945 perustivat kolme yrittäjää Kavikan. Materiaalit eivät tuolloin olleet kummoisia, mutta peltijätteestä, pläkkipellistä ja mustasta pellistä tuotettiin kotitalouksille tärkeitä hyödykkeitä kuten maitoämpäreitä ja kynttiläjalkoja sekä lapsille leluiksi nallipyssyjä.

50-luvun alkupuolella saatiin ruostumatonta terästä Suomeen ja Kavika toimitti ensimmäiset tiskipöydät kotitalouksiin. Kallio teknisenä virtuoosina kehitti tuotantoon omia työkaluja kuten omat vetolaitteet altaille. Omistajat päättivät kuitenkin keskittyä räätälöimään tuotteita massavalmistuksen sijaan.

Julkisen terveyden­huollon voimakas kasvu

60- ja 70-luvuilla rakennettiin Suomeen voimakkaasti julkista terveydenhuoltoa – sairaaloita ja terveyskeskuksia. Kavonius kuunteli herkällä korvalla asiakkaita ja yhdessä Kallion kanssa kehitti tuotteita ja tuotantovälineitä tälle voimakkaasti kasvavalle sektorille. Tämän kauden aikana luotiin kontaktit kaikkiin keskussairaaloihin, terveyskeskuksiin ja yliopistoihin.

Helsingin telakka

80-luku oli kulta-aikaa. Helsingin telakka aloitti matkustaja-aluksilla ja siirtyi pian risteilijöihin. Terveydenhuollon kautta kehittyneet toimintamallit, räätälöinti, materiaalin käsittelytaidot sekä tiukat laatukriteerit nostivat Kavikan hovitoimittajaksi. 

Kavika laajeni ja 90-luvun alussa rakennettiin uusi tuotantohalli Vantaalle Linjatielle. Ponnistellen Kavika selvisi lamavuosista ja nousi uuteen kasvuun laivanrakentamisen jälleen kiihtyessä. Ennätysvuosien jälkeen 2001 seurasi yhtiölle laivamarkkinoiden romahdus suurimman asiakkaan siirtäessä ostonsa Itä- Eurooppaan.

Yrittäjäsuvun vaihto

2004 omistajat alkoivat ikääntyä ja vaikka liiketoiminta olikin saatu hyvään kasvuun, tuli aika tehdä päätöksiä. Yrityksen osti vuonna 2007 Jouni Lievonen. Hyvässä kasvussa olleen yrityksen suunnitelmat muuttuivat jälleen, kun maailma romahti laman myötä 2009. Uuden omistajan tiukassa otteessa luotsattiin läpi kiperät ajat ja vuonna 2010 Kavika muutti Vantaalta Järvenpäähän.

Liiketoiminta laajenee ja kansainvälistyy

Kansainvälinen risteilijäliiketoiminta kasvoi 2010-2020 vaikkakin heilahdellen.

Myös terveydenhuollon tuotevalikoima laajeni ja Kavika jatkoi perinteitä noudattaen läheistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa. 2020 luvun molemmin puolin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa sairaalarakentaminen kasvoi voimakkaasti. Kotimarkkinan ohella panostettiin vientiin ja voitettiin ensimmäiset merkittävät projektit Pohjoismaissa. Kumppaniverkosto laajeni ja mielenkiintoisia uusia segmenttejä avattiin Norjan telakoilla, joilla tarvittiin Kavikan keittiö- ja ravintola kalusteita ja myöhemmin laboratorioita, ensiapuasemia ja varastointiratkaisuja.

Kavikan liiketoiminta laajenee yritysostojen kautta – Kailin Oy (2010), Kurasyöppö liiketoiminta (2010), Malmi Steel Oy (2016), Stemet Oy (2018), JVS Steel Oy (2018).

Kavika HealthCare Oy

Terveydenhuoltosektorilla on omat erityispiirteensä ja tarpeensa, joihin haluttiin panostaa läpi koko organisaation. Kavika HealthCare Oy perustettiin lokakuussa 2021, liiketoiminta siirtyi Hollolaan ja sertifioitiin ennätysvauhtia. Uusi yhtiö keskittyy ja panostaa terveydenhoidon erikoisratkaisuihin. Yhteistyötä omistajaperheen muiden yritysten kanssa tehdään jatkuvasti. Viimeisimpiä uusia yhteistyöalueita ovat muun muassa laivasairaalat.

Scroll to Top