Kirurgien käsienpesualtaat

Kuvaus

Kirurgien käsienpesuallas 7110

Kirurgien käsienpesuallas on käytännöllinen ja hygieeninen ratkaisu. Altaan etureunan muoto ohjaa kyynärpäistä tippuvan veden altaaseen. Kiillotettu pinta ja pyöristetyt kulmat helpottavat altaan puhdistamista ja desinfiointia.

Altaita voidaan liittää myös sarjaan (mainittava tilauksen yhteydessä).

Tuotekortti ja tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Materiaali
Ruostumaton teräs AISI 304

Pintakäsittely
Sähkökiillotus

Altaan mitat (leveys x syvyys x korkeus)
1000x675x150 mm

Varusteet
Pohjaventtiili (hajulukko ei sisälly toimitukseen)

Liitännät
Viemäriliitäntä

Asennus
Seinäkiinnitys

Valmistaja
Kavika HealthCare Oy, Mursketie 6, 15860 Hollola
contact@kavikahealthcare.fi, www.kavikahealthcare.fi

Ostajalle

Varmista halutaanko rinnakkain tulevat altaat yhteen hitsattuna sarja-altaikkona vai erillisinä altaina.

Huollosta ja käytöstä

Pesu
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Puhdistusaineet
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

Desinfiointi
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

Puhdistuksen jälkikäsittely
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Scroll to Top