, ,

Lattiakaapit

Kuvaus

Lattiakaappi 5090

Lattiakaapit valmistetaan ruostumattomasta teräksestä asiakkaan mittojen mukaan. Teknisissä tiedoissa on annettu yleisesti käytetyt vakiomitat.
Kaappimalleissa voidaan hyllyjen korkeutta säätää 50 mm välein ja tilata tarvittaessa lisähyllyjä. RST-hyllyvaihtoehdot ovat tasohylly, reikälevyhylly ja lankahylly.

Kaappien ovet ovat kaksinkertaisella rakenteella ja ne voidaan varustaa tavallisella tai sarjoitetulla lukolla. Toimitamme kaappeja myös iLOQ-valmiudella ja lukkoteljellä varustettuna.

Tilasta riippuen kaapit voidaan valmistaa vinolla katolla ja sisäseinäverhouksella. Puhdastilaan suosittelemme kauttaaltaan kaksinkertaisella seinärakenteella valmistettuja kaappeja, joissa kaikki kulmarakenteet ovat pyöristettyjä ja siten voidaan puhdistaa/desinfioida pyyhkimällä.

Tuotekortti ja tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Mallit
5090 Lattiakaappi

Materiaalit
Ruostumaton teräs AISI 304 (vakio)
Saatavana myös HST AISI 316

Vakioleveydet
400, 500, 600 (1-ovinen)
800, 1000, 1200 (2-ovinen)

Vakiosyvyydet
600 mm

Vakiokorkeudet
2000 mm jaloilla

Hyllyvaihtoehdot
Tasohylly, reikälevyhylly

Hyllyjen määrä vakiotoimituksessa
4 kpl

Korkeussäätö
50 mm välein

Asennus
Säätöjalat, suositellaan seinäkiinnitystä varmistuksena

Valmistaja
Kavika HealthCare Oy, Mursketie 6, 15860 Hollola
contact@kavikahealthcare.fi, www.kavikahealthcare.fi

Suunnittelijalle

Kaappeja valmistetaan yleismitoituksella 1- ja 2-ovisina. Kaappien ovet ovat kaksinkertaisella rakenteella, joka tekee ovista tukevat ja kestävät.

Ostajalle

Kaappia tilatessa on hyvä varmistaa kaapin mitat (leveys x syvyys x korkeus) ja hyllytasojen tyyppi ja lukumäärä tai muu varustus mitä kaappiin tarvitaan. 1-ovisten kaappien kohdalla on hyvä varmistaa myös oven kätisyys.

Huollosta ja käytöstä

Pesu
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

Puhdistusaineet
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

Desinfiointi
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

Puhdistuksen jälkikäsittely
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Scroll to Top