, , ,

Allaspöydät ja työpöydät

Kuvaus

Allaspöytien ja työpöytien tasoja valmistetaan sekä ruostumattomasta (RST) että haponkestävästä (HST) teräksestä käyttötarkoituksen mukaan. Kovaa kulutusta kestävät ja helpon puhdistettavuutensa ansiosta hygieeniset tasot on kehitetty erityisesti terveydenhuoltoon. Kaikissa rakenteissa on pyritty terävien ja leikkaavien särmien eliminoimiseen ja pintojen helppoon puhdistettavuuteen. Erikoistilauksesta toimitamme tasoja myös muista materiaaleista kuten kivestä, laminaatista tai komposiitista.

Valmistamme RST-pöydät mittatilaustyönä. Siksi pöytiemme varusteet voi määritellä käyttötarpeen mukaan. Runkoon käytetään 30 x 30 mm RST-putkea ja jalkaputkissa on säätötassut helpottamassa pöydän suoraan asentamista. Tasot voidaan varustaa pesupöytäreunuksella ja niihin voidaan liittää taustakorotus.  Tukilevyksi tason alle liimataan kosteudenkestävä lastulevy tai GST-levy.

Alusrakenteisiin tehdään käyttötarkoitusta vastaavat kaapistot, laatikostot ja hyllyt.

Pesualtaat voidaan sijoittaa yksittäin, pareittain tai allassarjana. Altaiden sijoitus pöytäpintaan on vapaasti valittavissa tarpeen mukaan.

Tuotekortti ja tekniset tiedot

Allaspöytä 5030/P

Allaspöytään voidaan valita vakioaltaita tai erikoismittaiset altaat tilaustyönä. Altaisiin tehdään tarvittaessa ylivuotoaukot, mukaan liitetään pohjaventtiilit.

Alustaan löytyy valikoimastamme  tarvittavat hyllyt, kaapistot, jätevaunukaapit ja laatikostot. Kaapistot ja laatikostot voidaan varustaa tarvittaessa myös kalustelukoin.

Eri alustayksiköitä yhdistelemällä pöydästä saadaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva kokonaisuus.

Työpöytä 5030/T

Työpöytään löydät valikoimastamme  tarvittavat hyllyt, kaapistot, jätevaunukaapit ja laatikostot. Kaapistot ja laatikostot voidaan varustaa tarvittaessa myös kalustelukoin.

Eri alustayksiköitä yhdistelemällä pöydästä saadaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva kokonaisuus.

Tekniset tiedot

Materiaali
Ruostumaton teräs AISI 304
Haponkestävä teräs AISI 316

Tukirakenne
Galvanoitu teräslevy (vakio allas- ja työpöydissä)
Ruostumaton teräslevy
Kosteudenkestävä lastulevy (vakio allas- ja työtasot)

Jalustarakenne
Putkirunko 30×30 mm tai 40×40 mm

Vakiopituudet
600-4600 mm

Vakiosyvyydet
600-700 mm
Manuaalinen korkeussäätö 200 mm (300 mm): minimi pöydän syvyys 650 mm (750 mm)

Vakiokorkeudet
700-900 mm

Korkeussäädettävät pöydät
Korkeussäätövara 300 mm tai 200 mm

Vakiovarusteet
Allaspöydät: reunaprofiili, pohjaventtiili ja tulppa
Korkeussäädettävissä allaspöydissä lisäksi teleskooppihajulukko

Lisävarusteet
Altaat (korkeussäätöpöydässä maksimisyvyys 200 mm)
Allaskaapit
Hajulukot
Hyllyt (taso-, ritilä-, reikälevy)
Jätekaapit
Kaapit
Kaatoaltaat
Korkeudensäätö (manuaalinen tai sähköinen)
Kulmapöydät ja kulman pyöristykset
Laatikostot
Lovetukset
Peitelevy
Takareunan korotus
Vetosuojakupu

Liitännät
Vesi- ja viemäriliitännät
Sähköpistoke korkeussäädettävässä pöydässä

Asennus
Säätöjalat
Seinäkiinnitys, edessä säätöjalat (pöydän ja seinän välissä siivousväli)

Sähkökäyttöisten korkeussäädettävien pöytien rakenteissa huomioidut standardit ja direktiivit
EN 60204-1 Koneturvallisuus
EN 12100 Koneturvallisuus
Pienjännitedirektiivi 2014/35/EU
EMC-Direktiivi 2014/30/EU
Konedirektiivi 2006/42/EY

Valmistaja
Kavika HealthCare Oy, Mursketie 6, 15860 Hollola
contact@kavikahealthcare.fi, www.kavikahealthcare.fi

Suunnittelijalle

Altaita valitessa on hyvä huomioida myös altaiden ympärille tarvittava tila. Pöytään tulevalle sekoittajalle täytyy jättää riittävästi tilaa, joten esim. 600 mm leveään pöytään sopii vielä tason syvyyssuunnassa 400 mm allas.

Lisätilauksesta teemme aukotukset liesitasoa tai jäteaukkoa varten, myös pilariloveus onnistuu. Takareunaan tehdään korotus käyttökohteen ja tilauksen mukaan. Altaan eteen voidaan tehdä peitelevy ja pöydän kulmat tarvittaessa pyöristää.

Alustayksiköitä valmistetaan myös erikoismittaisina. Kaapistoon ja laatikostoon voidaan tarvittaessa asentaa myös kalustelukko. Myyjiltämme saat lisätietoa erikoiskalusteiden suunnittelussa.

Ostajalle

Ennen tilausta on hyvä varmistaa kalusteen mitat (pituus x leveys x korkeus), altaiden määrä, koko ja niiden sijainti tasossa. Alustaan tulevat hyllyt, kaapistot ja laatikostot on myös hyvä varmistaa ennen tilausta.

Sekoittajan reikä tehdään tarvittaessa tehtaalla.

Huollosta ja käytöstä

Pesu
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

Puhdistusaineet
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

Desinfiointi
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

Puhdistuksen jälkikäsittely
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Scroll to Top