, ,

Allastasot ja työtasot

Kuvaus

Työtasoja ja pesupöytätasoja valmistetaan sekä ruostumattomasta (RST) että haponkestävästä (HST) teräksestä käyttötarkoituksen mukaan.

Kovaa kulutusta kestävät ja helpon puhdistettavuutensa ansiosta hygieniset tasomme on kehitetty erityisesti ammattimaiseen käyttöön. Taso voidaan valmistaa perinteisellä pesupöytäreunuksella tai suoralla reunalla ns. AT-reunuksella.

Allas- ja työtasot saatavana myös erimittaisilla taustakorotuksilla.

Pesupöytätaso 5000/P

Allastasot voidaan valmistaa joko ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä. Altaat voidaan sijoittaa vapaasti yksittäin, pareittain tai allassarjana.

Valmistaja
Kavika HealthCare Oy, Mursketie 6, 15860 Hollola
contact@kavikahealthcare.fi, www.kavikahealthcare.fi

Työpöytätaso 5000/T

Työtaso tehdään normaalisti suoralla reunalla eli ns. AT-reunuksella, mutta tarvittaessa se voidaan tehdä myös pesupöytäprofiililla. Taustakorotus on mahdollista tehdä myös työtasoihimme.

Valmistaja
Kavika HealthCare Oy, Mursketie 6, 15860 Hollola
contact@kavikahealthcare.fi, www.kavikahealthcare.fi

Suunnittelijalle

Tasojamme valmistetaan joko suoralla nk. AT-reunuksella tai perinteisellä pesupöytäreunuksella. Vakiotoimituksena tason alle liimataan kosteudenkestävä 18 mm lastulevy. Sekoittajan reikä tehdään tarvittaessa.

Tasoon voidaan tehdä takareunan korotus esim 60 mm joka estää roiskeveden ym. nesteiden valumisen tason ja seinän väliin. Tason etureunan korkeus on normaalisti 30 mm.

Erilaisia aukotuksia tehdään tarpeen mukaan esim. liesitasoa ja jäteukkoa varten. Myös pilariloveukset sekä kulmien pyöristämiset onnistuvat.

Ostajalle

Tilausvaiheessa tarvitaan tieto tason mitoista; pituus x leveys x etureunan korkeus. Myös tarvittavat loveukset ja aukotukset sekä allasmäärä ja -koko, sekä altaiden sijainti tasossa ovat tärkeää tietoa meille.

Allastasojen vakiotoimitukseen kuuluu altaan pohjaventtiili ylivuotoineen. Vesilukot eivät kuulu toimitukseen ilman erillismainintaa.

Huollosta ja käytöstä

Pesu
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

Puhdistusaineet
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

Desinfiointi
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

Puhdistuksen jälkikäsittely
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.

Scroll to Top