Hållbara inredningslösningar för hälsovårdens behov

Företaget

Framtidens produkter i dag

Kavika HealthCare Oy konstruerar och tillverkar hälsovårdsmöbler för krävande förhållanden. I våra hållbara och ergonomiska möbellösningar förenas modern formgivning, estetik och ergonomi. Våra rostfria möbler planeras skräddarsydda för kundernas behov och uppfyller även de strängaste materialstandarderna och materialet är till 100 procent återvinningsbart.

Verksamheten baseras på standarderna ISO 9001 och ISO 14001 samt nästan 80 års erfarenhet av branschen. Genom långsiktig produktutveckling vill vi säkerställa att kunderna är nöjda och svara på de nya krav som den ständigt föränderliga omgivningen ställer.

VÅR BERÄTTELSE FRÅN HISTORIEN TILL I DAG »

Möbler

Kavika HealthCare har redan i nästan 80 års tid utvecklat högkvalitativa möbellösningar för hälsovården. Vår gedigna projektkompetens garanterar smidiga leveranser även i stora möbelanskaffningar.

Möblerna tillverkas av rostfritt och vid behov syrafast stål och de lämpar sig särskilt för sjukhus, hälsovården, laboratorier, renrum och andra objekt där extrem renhet behövs.

Stålmöblerna kan även kombineras med andra material, såsom komposit eller laminat, och möblerna kan pulverlackeras för att gå ihop med den övriga inredningen.

Produkter

Användningsmiljöer

Även om det finns många användningsmiljöer är utgångspunkterna för produkterna de samma: eliminera risken för spridning av infektioner samt trygga säkerheten hos de personer som hanterar och rengör produkterna.

Kavika HealthCare har ett stort utbud av inventarier för patologilaboratorier och obduktionsrum. Vi har lagt särskild vikt vid arbetsergonomi, funktionalitet och arbetsförhållanden. Rostfritt eller syrafast stål är ett lättstädat material och det tål de tvätt- och desinfektionsmetoder som används till exempel i obduktionsrum. Vårt designteam har utvecklat lösningar tillsammans med patologiexperter och vi kan ta fram kundspecifika versioner med olika dimensioner, utrustning och tilläggsfunktioner. Vi hjälper er gärna att definiera och implementera de bästa lösningarna för er patologiavdelning.

Våra inredningslösningar i rostfritt stål är särskilt lämpliga för utrymmen som kräver extrem renlighet såsom operationssalar, där arbetssäkerhet, driftsäkerhet och funktionalitet är av högsta vikt. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt hygienen genom att undvika konstruktioner som samlar föroreningar och se till att ytorna lätt kan torkas rena. Standardmodulerna i utmatningsskåpen är baserade på ISO-standardmått och kan förses med elektronisk förregling. Fast inredning i operationsrum utformas och tillverkas alltid platsspecifikt med bästa möjliga konstruktionslösning baserat på vår långa erfarenhet.

Kavika HealthCares produktsortiment inkluderar renrumsinredning med olika utformning samt en hygienisk version för hälso- och sjukvården. Förutom rostfritt stål kan andra material som komposit användas för exempelvis arbetsbänkar. Inredningen kan även tillhandahållas elektropolerad, med ESD-anpassade ben och perforerade bordsskivor och hyllor. Vi designar skräddarsydda lösningar och all inredning kan tillverkas med platsspecifika mått. Kontakta oss – vi diskuterar gärna olika implementeringsalternativ med dig.

Rostfritt och syrafast stål är hållbara materialval för laboratorier. De fungerar i fasta inredningar både på egen hand och tillsammans med andra material såsom komposit eller högtryckslaminat. Mikrobiologi-, genetik- och patologilaboratorier är exempel på laboratorier där egenskaperna hos rostfritt stål framhävs. Den hårda och släta stålytan är lätt att rengöra, den är motståndskraftig mot fukt och har lång livslängd. Inredning och dragskåp av rostfritt stål kan också ytbehandlas i den omfattning som önskas.

Utrustningsunderhåll är grunden för säker patientvård och infektionskontroll. För att säkerställa effektiva processer och ergonomi i arbetet är det viktigt att fast inredning och utrustning utformas så att de kan kombineras sömlöst. Rostfritt stål och syrafast stål passar för alla underhållsrum för utrustning, speciellt där våta instrument hanteras, baserat på materialens egenskaper.

Rostfria golv- och vägghyllor är höj- och sänkbara och tål hårt slitage. Hyllorna och skåpen kan skräddarsys. Olika vagnalternativ är tillgängliga för att underlätta transport av förnödenheter.

Hittar du inte den produkt du söker? Prova vår produktsökning:

Verksamhetens DNA

Utgångspunkten är kundens behov – resultatet är en praktisk möbel

Verksamheten styrs av mycket strikta riktlinjer, som har utformats under vår långa historia samtidigt som vi blickar framåt.

Flexibilitet

Grundlösningarna kan modifieras till möbler med olika mått och utrustning för respektive utrymme eller behov. Vi konstruerar även speciallösningar utifrån kundernas behov.

Hygien

Ytan på rostfritt stål samlar inte orenheter och tål rengöring och desinficering väl. Vid planeringen fäster vi särskild vikt vid att konstruktionerna ska vara lätta att rengöra.

Innovation

Vårt föregångarskap bygger på kontinuerlig produktutveckling tillsammans med hälsovårdsproffs. Vår gedigna erfarenhet kombineras med den senaste tekniken för att ge innovativa lösningar.

Ekologi

Rostfritt stål är i praktiken evigt och kan återvinnas till fullo i slutet av livscykeln. Vi har en ISO 14001-miljöcertifiering som tecken på vår ansvarsfulla verksamhet.

Kontaktuppgifter

Vårt säljteam

Intresserad? Fråga mer om Kavika HealthCares möbler för hälsovården.

  Kalle Heine

  Sales Manager

   Sanna Sinersalmi

   Project Manager

    Irina Natri

    Sales Support Coordinator

     Minna Nymark

     Sales Director

     Rulla till toppen